Borttagning av pigment


- Viktig information - 

Innan du bokar denna behandling måste du skicka bilder till mail@annas-nagelsalong.com

 

- Borttagning med remover är alltid svårare än själva pigmenteringen. Det finns olika faktorer som påverkar processen så som hur djupt pigmenten har implanterats, vilken kvalitet den har eller vilken teknik som har utförts (microblading eller puder). Det kan därför vara olika svårt att lösa upp färgen.

 

- Metoden som används av Swiss Color® fungerar på alla former och färger av pigmentering. Den är baserad på en låg dos mjölksyralösning, ett ämne som kroppen själv producerar. Ämnet är nedbrytbar av kroppen.

 

- Behandlingen brukar var okomplicerad men olika individer kan reagera olika på behandlingen. Vid behandling av små områden är risken för ärrbildning mycket liten. Det yttre hudlagret behandlas på ca 1mm djup och borttagnings vätskan droppas på området. Denna får makrofagerna (även kallade rensingsceller) att röra sig bort från de stora volym färgpartiklarna som tidigare omgav dem och hindrat kroppen från att "känna igen" färg molekylerna. 

 

- Efter behandlingen kan det uppstå rodnad i huden som vanligtvis bruka försvinna efter 2-4 månader. Det är viktigt att  inte låta vatten komma i kontakt med området på 2 dagar annars försvinner effekten av behandlingen. 

 

-Har du gjort microblanding tidigare är det normalt att små microärr kvarstå då huden rensas från pigment. 

 

- Den naturliga regenererings processen brukar variera mellan 1,5 - 4 månader beroende på din hud typ och ditt immunförsvar.

 

För bästa resultat rekommenderas 3-4 behandlingar. 

 

Hör gärna av dig för en fri konsultation eller vid fler frågor/funderingar.